Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147 1.6TS или 1.9JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 147 1.6TS или 1.9JTD

Така първо да кажа здравейте на всички Алфисти ... дойде ред майка ми да сменя возилото и аз като Италфен неможех да я оставя да си вземе нищо друго освен италиянско и накрая се спряхме на 147, но въпросът е кое е по-добрия вариант 1.6ТС(120к.с. което аз предложих в началото ) или 1.9JTD(за което чувам доста добри отзиви) попринцип майка ми мрази потракването на дизел-а, но след като чу звука на 1.9JTD каза, че не е толкова зле и така от събота започва търсенето и бих искал да знам мнението ви(изчетох 1-2теми за това какво трябва да се гледа при покупката), но ако може lyuli, както и други собственици на това бижу и разбиращи
    1.да си кажат мнението(бензин или дизел)
    2.най-честите болести на този модел (основно чувам какви боклуци са, както и алфите като цяло и колко пари ще се наливат, но това е единствената италиянка над която нямам наблюдение и се надявам да не ме предаде)
    3.цени на някой основни ремонти като се има предвид, че ще се кара от жена и от време на време от мен
    Благодаря ви за помоща предварително !
    13
    1.6 TS 120к.с.
    38.46%
    5
    1.9JTD 116к.с.
    61.54%
    8
    ---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90

Ти не си ли авто дилър?

Взимаш което падне първо, ако не го хареса жената - сменяш!

Comment

при този скромен избор от два двигателя...вземи 1.9JTD
      Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
      Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
      Lancia Ypsilon '02

Comment

Първоначално публикувано от Nikiboy
        Ти не си ли авто дилър?

Взимаш което падне първо, ако не го хареса жената - сменяш!
        Не, колегата Nasti се занимава с коли доколкото знам, а и не мога да си пазволя да ги сменям туко-така !

Първоначално публикувано от KirilSol
        при този скромен избор от два двигателя...вземи 1.9JTD
        Еми то другия вариянт е 2.0 TS, но немисля че е подходящ за жена, която слиза от 65 коньова кола ... дотук 1 глас за дизела очаквам, препоръки и слаби места за модела
        ПП. Вече е добавена и анкета

Comment

От тези двата - 1,9 JTD

Предимства:

1. По икономичен
          2. Повече върви
          3. По удобен за каране е дизела
          4 По-лесно може да се продаде след време и по малко се обезценява
          5. При работа на климатика по малко се усеща защото има по голям въртящ момент , по мало дига и разхода при включен климатик
          6. Може да почне да върви много повече след едно чипче (Петко последно с такава чипната и със спортен филтър би с малко на Гиги 145 QV 150 коня чипвано )Макар това за майка ти да не е важно.
          7. Т.Спарк вече не го слагат в новите модели , докато 8 клапановия дизел продължават

Негативи:
          1.По - скъп , ама все пак виж точки 1 и 4
          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

За нови коли - дизела без колебания
            За употребявани - тази, която е в по-добро състояние
            147 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
              От тези двата - 1,9 JTD

Предимства: ...
              Благодаря ти за отговора точно това ми трябваше да знам ... явно ще е дизел, сега остава някой собственик (за lyuli знам) и хора с наблюдения над модела да си кажат мнението за колата, колко излизат някои основни ремонти(за да се ориентирам горе долу в цените) и най-честите проблеми около модела

Comment

Петко (КГБ) ще те запознае подробно с дизела 1,9 8 кл. ама той сега е на море. Иначе тоя двигател е като моя 2,4 само дето 1,9 има с един цилиндър по малко
                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Петко (КГБ) ще те запознае подробно с дизела 1,9 8 кл. ама той сега е на море. Иначе тоя двигател е като моя 2,4 само дето 1,9 има с един цилиндър по малко
                  тва е шото сте с древните версии :P
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от lazy
                    За нови коли - дизела без колебания
                    За употребявани - тази, която е в по-добро състояние

МНОГО ВЯРНО и много истина има тук.... да не си кажеш после баси

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                    Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Потърси постовете на KGB! Той има такова двигателче и е писал доста за него
                      _______
                      146 JTD - ex
                      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Прочетох някои от постовете му, ще почакам да се върне и да си каже мнението ... алфата е на етап търсене , но честно казано откакто почнах да изчитам форума съм лекинко притеснен ...
                        Първоначално публикувано от MrX
                        Първоначално публикувано от alf
                        в багажника на един истински алфист освен задължителното по здп трябва да има още:
                        бензин (нафта)- мин. 5л
                        масло - мин. 1л
                        вода - 1 до 5л според годината на производство
                        пълен набор гедоре чукове пили триони бургии мултицет и поне 2м кабел
                        абеееееей ти кога ми гледа в багажника бе
                        ма не си видял и ремъка,кабелите за свещи,крушките оооооо и дървените трупчета
                        ...и почнах да се замислям найстина ле целия форум е така и Алфата е чак толкова скъпа за подръжка вярно че дизайна ми допада и харесвам Италиянските коли ама, ако е 6 дена правене един каране ще се замисля за красавицата
                        ПП.Чакам още мнения-30 човека са гласували, а всеки си трае ... раздвижете се малко

Comment

абе човек, ти ще се жениш ли тази кола или ще я караш ?
                          Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                          Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                          Lancia Ypsilon '02

Comment

Първоначално публикувано от KirilSol
                            абе човек, ти ще се жениш ли тази кола или ще я караш ?
                            Няма да се женя, но не купувам кола всеки месец особено непозната ... точно Алфата ми е непозната като подръжка и всичко останало затова искам мнение, за да знам с какво се захващам

Comment

нема се плашиш пич... взимай !
                              Има едно единствено условие зада купиш колата- ДИАГНОСТИКА !!!
                              Ако всичко и е наред, НИКОГА НЯМА ДА ВИДИШ СЕРВИЗ !!
                              От както съм купил мойта, не е виждала майсторри..... има дребни проблеми, поради недоглеждане като съм купувал.... много бях запенен като я купувах и сега малко си блъскам главата... ама нищо фрапиращо! Вече минах 10 000 км. и ГРАМ не се е обадило нищо....
                              Гледай като купуваш с няколко чифта очи и цял живот няма да погледнеш друга марка коли !!
                              УСПЕХ
                              http://luchi.bg/ Парапети

Comment

Working...
                              X